Uw Auto Verhuizen met onze Expertise | YellowMove.nl
313
page-template-default,page,page-id-313,page-child,parent-pageid-17,,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Auto verhuizen met Yellow Move

Veilig uw auto verhuizen met onze expertise!

Uw auto verhuizen kan financieel aantrekkelijk zijn. In het bijzonder als de werkgever betaalt voor het autotransport, veelal bij internationaal verhuizen. Meestal is het exporteren van een auto geen probleem. Echter is het raadzaam vooraf goed uit te zoeken wat de technische vereisten zijn in het land van bestemming, wat de extra transportkosten zijn en aan welke importregels moet worden voldaan om bijvoorbeeld invoerrechten en accijnzen niet te hoeven betalen.

 

Ieder land heeft eigen regels voor het importeren en inklaren van auto’s. Een auto verhuizen is hierdoor een specialistische zaak. Daarnaast veranderen geregeld de regels, waardoor de expertise van Yellow Move verhuizers goed van pas komt!

 

Op onze checklist verhuizen vindt u verschillende tips voor het verhuizen van uw auto. Ook kunnen wij u een zeer gedetailleerde prijsopgave en transportplanning geven. Klik op onderstaande button om het ‘Formulier voor auto verhuizen’ te downloaden, vul dit formulier in en stuur deze op naar info@yellowmove.nl. Wij geven u vervolgens zo snel mogelijk een gedetailleerde terugkoppeling!

Auto-verhuizen-met-Yellow-Move-verhuizers-internationaal-verhuizen-auto-in-container

De mogelijkheden in auto verhuizen

Auto verhuizen via de weg
Binnen Europa kan een auto in een verhuisauto worden mee verhuisd, of kan een verhuizer de auto over de weg naar bestemming rijden. Dit is de goedkoopste optie. Ook kan men kiezen om een auto door een gespecialiseerd autotransportbedrijf te laten vervoeren. Dit is een goedkopere optie dan in de verhuisauto. Echter worden datum(s) en of tijd(en) van ophalen en afleveren niet gegarandeerd door een transporteur, aangezien een transporteur meerdere auto’s tegelijk vervoert naar verschillende bestemmingen.
Auto verhuizen via zeevracht
Bij zeevracht zijn verschillende opties die elk zijn eigen prijskaartje en garanties heeft, maar afhankelijk is van de hoeveelheid van de inboedel die in een container gaat. Een goede berekening en inventarisatie van behoefte en volume is vooraf noodzakelijk en erg van invloed op een uiteindelijke totaalprijs. De verschillende soorten zeevracht:

  1. Roll-on-Roll off (Ro-Ro) (hiermee wordt niet bedoeld een pont of ferry naar Engeland) is vaak de goedkoopste optie. Vanaf grote havens vertrekken speciale auto-vrachtschepen naar grote havens. De auto’s worden zonder extra bescherming vervoerd. Veelal vervoeren deze schepen nieuwe auto’s.
  2. In container exclusief. Dit betekent dat de auto alleen (zonder andere goederen) in een container wordt geladen en vervoerd. Dit is meestal de duurste optie.
  3. In container, achter de huishoudelijke goederen. Een combinatie van uw huishoudelijke goederen en uw auto in een container.

Auto verhuizen via luchtvracht en algemene regels

Auto verhuizen via luchtvracht
Een auto vervoeren via luchtvracht is de meest dure optie en wordt voornamelijk gedaan voor auto’s met een exorbitant hoge waarde of bijvoorbeeld raceauto’s, zoals in de Formule 1.
Algemene regels voor auto verhuizen
Bij alle opties zijn extra handelingen die de prijs beïnvloeden. Het is raadzaam goed de wensen te inventariseren en daarop een dienst in te richten met een daarbij behorende prijs. Yellow Move zorgt altijd dat de auto wordt geladen, vastgezet met blokken en sjorbanden en dat aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. De eigenaar van de auto zal zelf moeten zorgdragen dat de auto een minimale hoeveelheid brandstof in zijn tank heeft voor het laden in container.