Gevaarlijke goederen

Verschillende zaken zijn verboden om te vervoeren als onderdeel van een inboedel. Dit kan verboden zijn door overheid, verzekeringsbedrijven en/of vervoerders zoals luchtvaartbedrijven, zeevrachtbedrijven etc.

Brandbare artikelen zoals een spuitbus, haarlak of enkele schoonmaakproducten, kunnen een explosie of brand veroorzaken die uw persoonlijke bezittingen kan beschadigen of erger. Ladingen worden vaak vervoerd door verschillende klimaten of via grote hoogten. Hitte van de zon kan de temperatuur in een container doen oplopen tot meer dan 150 ºF (= 65 ºC) dat zelfs middenin de winter kan gebeuren. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de goederen verboden artikelen voor het inpakken van goederen te verwijderen en/of apart te zetten en duidelijk te markeren zodat deze niet worden ingepakt. Van de verhuismedewerker kan niet worden verwacht dat hij gedurende het inpakken alles leest en/of controleert op wat wel en/of niet verboden is om in te pakken.

Luchtvrachtzendingen mogen überhaupt geen vloeistoffen bevatten. Bij twijfel kan men de website van IATA raadplegen: http://www.iata.org/whatwedo/cargo/dgr/pages/index.aspx

Standaard verboden artikelen

Brandbare vloeistoffen
Alcohol, smeermiddelen, antivries mengsels en reinigingsmiddelen zoals vlekkenmiddelen voor kleding en kantoorapparatuur.

Ontvlambare stoffen
Aanstekervloeistoffen, lucifers, hout, olie/beitsen, kleefmiddelen, verf en lak, fakkels, gastanks, houtskool/briketten, butaan-/propaangas/benzine/olie en petrochemische tuinsprays.

Corroderende middelen
Zure stoffen, rioolontstopper, bleekmiddelen, accu’s, (droog of nat), fotografisch zuur (gebruikt bij het ontwikkelen van filmrolletjes), ijzer/staal roestwerende mengsels en water zuiverende middelen (zoals deze meestal worden gebruikt in zwembaden).

Samengeperste gassen
Spuitbussen, brandblussers en zuurstoftanks (duiksport).

Explosieven
Vuurwerk, flitslampen, munitie en wapens.

WETTELIJKE OVERHEIDSVOORSCHRIFTEN EISEN DAT ALLE GEVAARLIJKE MATERIALEN, DIE IN LADINGEN WORDEN GENOMEN, WORDEN VERWIJDERD EN VERNIETIGD ZONDER ENIGE BERICHTGEVING. SCHADE HIERDOOR WORDT NIET GEDEKT DOOR DE TRANSPORTVERZEKERING.

Yellow Move Nederland
Weena 505
3013 AL Rotterdam
Nederland
Telefoon +31 (0)85 3031497
Email info@yellowmove.com
Kamer van Koophandel nummer 61004987
BTW nummer NL001977853B60
Bank IBAN NL30ABNA0460830821

Yellow Move Malta
San Pawl, Triq Il Kortoll
XAGHRA (Gozo) XRA 1348
Malta
Telefoon +356 27 139 386
Email info@yellowmove.com
MBR C94588
BTW nummer MT26934904

Op al onze werkzaamheden zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Wij hanteren een actief privacybeleid.

Offerte aanvraag knop

Heeft u een andere vraag?

 

Bij het versturen van gegevens gaat men akkoord met het privacybeleid en algemene voorwaarden van Yellow Move.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.